Κυκλοφόρησε το νέο μας σύγγραμμα “Ακουολογία – Νευρωτολογία”

Κυκλοφόρησε το νέο μας σύγγραμμα “Ακουολογία – Νευρωτολογία”

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

H Aκουολογία (Audiology) είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη της ακοής. Το γνωστικό αντικείμενο της ακουολογίας έχει ως υπόβαθρο τις βασικές θετικές επιστήμες (φυσική, μαθηματικά, χημεία, ιατρική, βιολογία) και τις θεωρητικές επιστήμες (ψυχολογία, κοινωνιολογία, παιδαγωγική), βασίζεται στο πείραμα και στην έρευνα (πειραματική ακουολογία) και εφαρμόζεται στη κλινική πράξη (κλινική ακουολογία). O όρος Audiology (Ακουολογία) εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο Journal of Speech Disorders and the Volta Review (1946), 26 χρόνια μετά από τη κατασκευή του πρώτου ακουομετρητή (1920).

Η  επιστήμη της ακουολογίας αρχίζει να αναπτύσσεται στη 10ετία 1940, ωθούμενη από την ανάγκη δημιουργίας μέσων διάγνωσης και θεραπείας της βαρηκοΐας και της κώφωσης των βετεράνων του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, από ακουστικά τραύματα που προκλήθηκαν από τα βαριά πυροβόλα όπλα, τις εκρήξεις όλμων και οβίδων.

Στην περίοδο 1950 – 1980, δημιουργήθηκαν οι ψυχοφυσικές και ηλεκτρο -φυσιολογικές μέθοδοι εξέτασης της ακοής, που εφαρμόζονται σήμερα στη κλινική πράξη. Η 10ετία 1980 υπήρξε η αφετηρία της σημαντικής προόδου που σημειώθηκε από τη ραγδαία εξέλιξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που διεύρυναν, μεταξύ άλλων, τους ορίζοντες της Ακουολογίας, της Ωτολογίας, της Νευροωτολογίας, της Γενετικής της βαρηκοΐας, της Απεικονιστικής Ιατρικής (CT, MRI, PET) και τα πεδία της βιομηχανίας των ακουομετρικών συσκευών και των ακουστικών βαρηκοΐας.

 

Διαβάστε τον πρόλογο του νέου μας συγγραφικού έργου, κατεβάζοντας το παρακάτω αρχείο .pdf

 

Κάντε κλικ στην εικόνα:

Κατεβάστε το νέο μας βιβλίο "Ακοή & Ισορροπία"

 

 

Το ΩΡΛ ιατρείο μας βρίσκεται στην Κων. Καραμανλή 62, στην Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τις καθημερινές 9:00-21:00.

Show Buttons
Hide Buttons