Το ΩΡΛ ιατρείο μας

Ιατρικές υπηρεσίες ΩΡΛ στην Θεσσαλονίκη

To Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο ΩΡΛ  αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο ιατρικό ΩΡΛ Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στα 25 χρόνια λειτουργίας του ΩΡΛ ιατρείου μας, υπήρξαμε και συνεχίζουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε τεχνικές εξέτασης και σε πληρότητα διαγνωστικών μηχανημάτων.

To Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο ΩΡΛ

To Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο ιδρύθηκε το 1990 από τον ΩΡΛ καθηγητή Δρ. Ανέστη Ψηφίδη και ήταν το πρώτο ιδιωτικό ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη που παρήχε ηλεκτρονική διάγνωση στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας με τη χρήση προκλητών δυναμικών του εγκεφαλικού στελέχους και διερεύνηση ιλίγγου με τη δυνατότητα της ηλεκτρονυσταγμογραφίας. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα του αμερικανικού οίκου GSI (Grason-Stadler) και διαθέτει ειδικό ακουολογικό θάλαμο και δυνατότητα εξέτασης πολύ μικρών παιδιών με τη χρήση της παιγνιομετρίας, αλλά και βρεφών με τη χρήση των ωτοακουστικών εκπομπών. Το Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο διαθέτει το σύνολο του εξοπλισμού για να σας παρέχει πλήρεις ΩΡΛ εξετάσεις.

Το Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο εκσυγχρονίστηκε το 2012 και απέκτησε και τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και εφαρμογών LASER με την τεχνογνωσία που έφερε από το Λονδίνο ο Δρ. Δήμος Ψηφίδης. Μάλιστα το ιατρείο αποτελεί κέντρο αναφοράς στη διάγνωση και θεραπεία της αγγυλογλωσσίας (βραχύς χαλινός) στα βρέφη και στα παιδιά, καθώς από το 2012 ο χειρουργός Δρ. Δήμος Ψηφίδης εφαρμόζει την εκτομή χαλινού με ειδικό LASER με τεχνική που έχει παρουσιάσει και έχει εξελίξει ο ίδιος με θεαματικά αποτελέσματα και σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των παλαιότερων χειρουργικών τεχνικών.

Στο Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο συνεχίζουμε εδώ και 20 και πλέον χρόνια να παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα για τη διάγνωση ΩΡΛ παθήσεων, τη θεραπεία των περισσότερων παθήσεων Κεφαλής και Τραχήλου καθώς και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία με μηχανήματα LASER και ραδιοσυχνοτήτων για επεμβάσεις ΩΡΛ και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Το Ακουολογικό Διαγνωστικό Κέντρο ΩΡΛ παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Έχουμε πλήρη διαγνωστική μονάδα συμπεριλαμβανομένων εργαστηριακών εξετάσεων, ενδοσκοπικού ελέγχου (video-endoscopy), ακτινογραφιών, διερεύνηση ιλίγγου με video-νυσταγμογραφία (VNG) και ηλεκτρονυσταγμογραφία (ENG), ελέγχου ακοής, βαρηκοΐας, και εμβοών (βουητά) με σύγχρονα μέσα, όπως ηλεκτρικά προκλητά δυναμικά (ABR), ωτοακουστικές εκπομπές (DPOAE, TOAE, κτλ.), ενώ σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοιατρική προσφέρουμε τη δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως υπέρηχοι, αξονική και μαγνητική τομογραφία και σιαλογραφία, κτλ.

Η ιατρική μονάδα ADVANCED FACIAL PLASTIC & LASER αφορά το τμήμα Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και εφαρμογών LASER που λειτουργεί καθημερινά στο χώρο του Ιατρικού μας Κέντρου στη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μικροεπεμβάσεων.

Οι ιατροί μας

Δρ. Ανέστης Ψηφίδης

MD, EENT

Read more

Δρ. Δημοσθένης Ψηφίδης

MD, EENT

Read more

Όλες οι υπηρεσίες μας

Οι ΩΡΛ ιατροί μας παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες. Το σύνολο των εξετάσεων και οι επεμβάσεις που απαιτούν τοπική αναισθησία γίνονται όλες στο ιατρείο μας στην Θεσσαλονίκη.

Παιδιατρική ΩΡΛ

Στο ΩΡΛ ιατρείο μας, εξετάζονται παιδι...

Περισσότερα

Ακουστικά Προκλητά Δυναμικά Εγκεφαλικού Στελέχους

Τι είναι τα ακουστικά προκλητά δυναμι...

Περισσότερα

Ωτοακουστικές εκπομπές για έλεγχο ακοής σε νεογνά και βρέφη

Οι ωτοακουστικές εκπομπές (ΟΑΕ) είναι ...

Περισσότερα

Ενδοσκόπηση ρινός, λάρυγγα, φάρυγγα

Ενδοσκόπηση ρινός Κατά την απλή ρινοσ...

Περισσότερα

Διάγνωση – θεραπεία αλλεργικής ρινίτιδας

Τί ονομάζουμε αλλεργική ρινίτιδα, ποι...

Περισσότερα

Χειρουργική ΩΡΛ: αδενοτομή – αμυγδαλεκτομή – τυμπανοτομή με τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού

H αμυγδαλεκτομή και η αδενοτομή αποτελ...

Περισσότερα

Το ΩΡΛ ιατρείο μας βρίσκεται στην Κων. Καραμανλή 62, στην Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τις καθημερινές 9:00-21:00.

Show Buttons
Hide Buttons