Πλαστική ρινικού διαφράγματος για διόρθωση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος με τη χρήση LASER

Αν το ρινικό διάφραγμα είναι στραβό, παραμορφωμένο ή παρουσιάζει κάποια απόκλιση, τότε το εσωτερικό της μύτης παρουσιάζει σημαντικό ανατομικό πρόβλημα. Το ρινικό διάφραγμα δεν είναι πλέον φυσιολογικό, ονομάζεται σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα και λέμε ότι το άτομο πάσχει από σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

Όταν υπάρχει σκολίωση ρινικού διαφράγματος, τότε η μύτη παρουσιάζει δύο ασύμμετρες και άνισες ρινικές κοιλότητες (ρινικές θαλάμες), γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στην αναπνοή (ρινική δυσχέρεια), η οποία με τη σειρά της ενδέχεται να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Το πρόβλημα της σκολίωσης του διαφράγματος είναι πολύ συχνό.  Οι εννιά στους δέκα ανθρώπους, εμφανίζουν μικρή ή μεγάλη σκολίωση στο ρινικό τους διάφραγμα, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή και ροχαλίζουν, ενώ πιθανόν να εμφανίζουν και άλλα συνοδά προβλήματα υγείας (όπως άπνοιες κατά τον ύπνο, εύκολη κόπωση, κτλ.)

Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος μπορεί να είναι συγγενής, δηλ. υπάρχει κατά τη γέννηση και το διάφραγμα αναπτύσσεται στραβά (σκολιωτικό διάφραγμα) ή είναι επίκτητη και συνήθως τραυματική, δηλ. μετά από κακώσεις στην περιοχή της μύτης και μπορεί να συνοδεύεται και από κάταγμα ρινικών οστών ή κάταγμα του ίδιου του διαφράγματος.

Η επέμβαση της πλαστικής αποκατάστασης του ρινικού διαφράγματος διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση αυτή αφαιρείται το σκολιωτικό τμήμα του διαφράγματος με τη χρήση Laser CO2 (διοξειδίου), ώστε να γίνει αναίμακτα και με ακρίβεια χιλιοστού, κάτι που εξασφαλίζει μόνο το Laser. Το τμήμα του διαφράγματος που αφαιρείται είναι είτε το χόνδρινο, είτε το οστέινο ή και τα δύο. Στη συνέχεια γίνεται ευθειασμός του διαφράγματος με σκοπό την αποκατάσταση των φυσιολογικών διαστημάτων των ρινικών κοιλοτήτων (θαλαμών) που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αερισμού της μύτης και την αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής του ασθενούς, με σημαντική θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

διόρθωση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος

Πλαστική αποκατάσταση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος με Laser

laser septoplasty

σκολίωση ρινικού διαφράγματος και πλαστική αποκατάσταση με laser

Όλες οι υπηρεσίες μας

Οι ΩΡΛ ιατροί μας παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες. Το σύνολο των εξετάσεων και οι επεμβάσεις που απαιτούν τοπική αναισθησία γίνονται όλες στο ιατρείο μας στην Θεσσαλονίκη.

Παιδιατρική ΩΡΛ

Στο ΩΡΛ ιατρείο μας, εξετάζονται παιδι...

Περισσότερα

Ακουστικά Προκλητά Δυναμικά Εγκεφαλικού Στελέχους

Τι είναι τα ακουστικά προκλητά δυναμι...

Περισσότερα

Ωτοακουστικές εκπομπές για έλεγχο ακοής σε νεογνά και βρέφη

Οι ωτοακουστικές εκπομπές (ΟΑΕ) είναι ...

Περισσότερα

Ενδοσκόπηση ρινός, λάρυγγα, φάρυγγα

Ενδοσκόπηση ρινός Κατά την απλή ρινοσ...

Περισσότερα

Διάγνωση – θεραπεία αλλεργικής ρινίτιδας

Τί ονομάζουμε αλλεργική ρινίτιδα, ποι...

Περισσότερα

Χειρουργική ΩΡΛ: αδενοτομή – αμυγδαλεκτομή – τυμπανοτομή με τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού

H αμυγδαλεκτομή και η αδενοτομή αποτελ...

Περισσότερα

Το ΩΡΛ ιατρείο μας βρίσκεται στην Κων. Καραμανλή 62, στην Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τις καθημερινές 9:00-21:00.

Show Buttons
Hide Buttons